Vrij Gildefeest Wintelre 2022

Zondag 15 mei hadden we ons eerste gildefeest bij het Gilde van Onze Lieve Vrouwe en De H. Willibrordus, zodat we na twee coronajaren weer met zovelen bij elkaar mochten komen. Zij vierden dit jaar het 700-jarig bestaan. Het verbroederen met andere gilden had iedereen enorm gemist. Gelukkig waren de weergoden ons allen gunstig gezind want de zon was de hele dag aanwezig op het gildeterrein.
Om 7.30 uur, ging onze koning Jos van Heerebeek samen met Jos Beerens als plaatsvervangend Hoofdman en Vaandrig Gerard Berben naar Wintelre waar ze om 8.00 uur werden ontvangen met een kop koffie in de Feesttent aan het Kekkeneind.
Daarna gingen alle genodigden waaronder de Vaandrigs, Koningen en Keizers in optocht naar de Sint Willibrordus Kerk in Wintelre waar een H. Mis werd opgedragen ter ere van het 700 jarig bestaan van het gilde uit Wintelre, ook werd stilgestaan bij de Heilig verklaring van pater Titus Brandsma.
Na de H. Mis ging het gezelschap naar café den Babbel waar de Erewijn werd geschonken.
Daarna weer in optocht naar het feestterrein waar het gezelschap zich tegoed kon doen aan belegde broodjes, gekookte eieren en gebakken worst.
Hierna mochten alle gilden zich gaan opstellen voor de optocht door Wintelre.
Na de optocht door de drukke straten van Wintelre was de massale opmars waar 56 gilden aan deelnamen.
Om 15.00 uur begonnen de wedstrijden.
Ook onze schutters mochten de kruisboog ter hand nemen, helaas vielen de resultaten tegen, maar het plezier waarmee geschoten werd mocht er zijn. Vera Bressers was onze beste schutter met 13 van de 15 schoten raak.
Marco van Dijk behaalde een 2e prijs met vendelen. De topper was Teun Bressers, die na het kruisboogschieten nog even zou gaan trommen en hij mocht naar huis met een 1e prijs.
Koning Jos van Heerebeek schoot mee voor het koningskruis maar deze prijs ging naar de Koning van Sint Catharinagilde uit Son.
Een zonovergoten dag waar het gezellig vertoeven was, waar er gestreden werd om de prijzen, waar verbroedering hoogtij vierde en er veel contacten weer opnieuw werden aangehaald onder het genot van een glas bier en waar het in de tent door de late bekendmaking van de prijzen nog lang gezellig bleef.