Dag van de Koning 28 mei 2022

Zaterdag 28 mei vierden wij de dag van de Koning. Om 13.00 werden we verwelkomd met een kop koffie of thee met wat lekkers. Na de koffie werd de loting voor het schieten geregeld, er moesten 2 keer 2 x 5 pijlen geschoten worden.
Daarna gingen wij ons opstellen bij de poort voor een korte optocht. Na de gildevlag te hebben gehesen door Oud-Koning Bert van Gemert samen met Koning Jos van Heerebeek, trokken wij verder ons gildeterrein op, waar onze Hoofdman Roger van Laere, een korte toespraak hield en het sein gaf om een vendelgroet te brengen door onze vendeliers, begeleid door de tamboers aan onze Koning Jos van Heerebeek. Jammer voor Jos was dat zijn echtgenote Gerrie niet aanwezig kon zijn omdat zij voor een fietstocht onderweg was naar Santiago de Compostella.
Ook voor de jeu de boules wedstrijd werden na de opening de teams samengesteld.

Om 15.00 uur gingen de wedstrijden van start en dat resulteerde er in dat Vera Bressers, Wynand Bressers, Marco van Dijk en Willie van Schaijk alle 4 eindigden met 19 punten, waarna er moest worden afgekampt. Willie viel als eerste af, daarna Vera en Marco mocht zich verzekeren van een 2e plaats, Wynand Bressers kreeg later op de dag het Janus Bressers Wisselschid wederom overhandigd.
De Jeu de Boules wedstrijden duurden lang maar waren gezellig en tenslotte hadden we een team als winnaar maar er was dit jaar geen prijs aan verbonden.
Daarna mocht Jos zijn koningsbier aanbieden aan de Hoofdman en de overige aanwezigen. Hij heeft op het etiket vermeld dat het gebrouwen is met de precisie van een timmermansoog, maar het was een heerlijk biertje en we mochten van hem zoveel drinken als we wilden.
Na het koningsbier kregen wij het koningsmaal aangeboden, dit was verzorgd door ‘De Poort van Liempde’, en iedereen liet het zich goed smaken.
Deze dag werd gehouden onder mooie omstandigheden, het weer werkte goed mee en we mochten weer met elkaar genieten na twee Coronajaren.