Antoniuskapel in Corona-tijd

post-its bij AntoniusMaart, april en mei waren drukke maanden voor het kapelletje van Sint Antonius Abt in Kasteren. Vele mensen kwamen er een kaarsje aansteken, bidden, een wens doen of bedanken voor steun en genezing. Nadat kapper Wim uit Boxtel zijn wens deed, deze bij Antonius opplakte en een plakblokje met potlood achterliet, volgde er velen. Er werden maar liefst 386 briefjes bij Antonius opgeplakt met vele wensen en bedankjes. Veel bezoekers wensten vrede en gezondheid voor de hele wereld. Veel wensen voor een goede gezondheid voor de kinderen, opa, oma, vader en moeder en iets anders zoals: Oma, ik mis je; pap en mam, we missen je elke dag meer; dat oom of tante snel beter wordt. Soms heeft het ook niks met Corona te maken, zoals deze: Antonius beste vrind, maak dat onze

Arno snel een huisje vindt; of deze: Ik vraag een elektrische step voor Kayden. Briefjes van kinderen, zoals: Ik mis mijn zwemmaatjes. Een mooie is: Laat mij dokter worden, laat mijn familie gezond zijn, laat Corona verdwijnen en alles weer normaal maken. Ook een mooi bedankbriefje was: Hier is mijn nieuwe leven gestart, met ondertekening van naam.

Het laat zien dat mensen steun en rust vinden bij een bezoek aan de Sint Antonius kapel en zeker in deze rare en onzekere tijden van het Corona-virus.

door: Jan van de Sande