Leden

Dag van de koning.

Dag van de Koning 7 mei 2016

 

Door: Lini van Rijssel

 

De Dag van de Koning werd dit jaar gehouden op zaterdag 7 mei. De organisatie was in handen van de schietcommissie.

We hadden na vele weken van regen prachtig zomerweer en dat deed iedereen goed en konden de hele namiddag buiten genieten van de schietwedstrijden en van de jeu de boules.

We werden om 13.00 ontvangen met koffie en de traditionele plak cake. Ons oudste Gildelid en tevens de eerste koning van ons Gilde Hans Schreuder was aanwezig. Om 13.45 hadden we een kleine opmars op het terrein en werden we allen welkom geheten door onze Hoofdman. Deze hield een kort openingswoord en verzocht toen om de vendelgroet.

De vendelgroet aan onze Koning Wynand werd gebracht door zijn dochter Vera en Marco van Dijk zij werden begeleidt met de trom door zoon Teun en Thea Merkx.

De Koning bedankte de vendeliers en de trommelaars voor het brengen van de vendelgroet.

Hierna begonnen de wedstrijden schieten om het fel begeerde Janus Bressers Wisselschild hieraan namen 17 personen deel oa. ons jongste lid Vera Bressers mocht het deze keer tegen de heren op nemen.

Voor de jeu des boules hadden zich onder leiding van Petra v. Gemert 12 dames aangemeld.

Om 16.00 mochten we Ivon v.Laere en Addy Morren verwelkomen en konden ook zij nog van de wedstrijden genieten.

Bij de jeu de boules was uiteindelijk Fridy Berben de winnares. 2e werd Annemie v.d. Sande en een gedeelde 3e plaats was er voor Diny v.d. Leest en Joke Schellekens.

De schietwedstrijden werden nog spannend toen Wynand en Vera als laatste aan de beurt waren en allebei 19 punten behaalden ook Cor en Kees hadden al eerder 19 punten behaald.

Daardoor moest de wedstrijd beslist worden door afkampen, het was een spannende reeks die werd geschoten, eerst vielen Wynand en Kees af daarna begonnen Cor en Vera aan het schouderschieten en werd uiteindelijk Cor de winnaar en een eervolle 2e plaats voor Vera die nog maar 2 keer een schouderschot gelost had.

Cor kreeg het Janus Bressers wisselschild overhandigd door onze Koning Wynand en mocht het deze keer houden omdat hij voor de 3e keer in het bezit kwam van dit wisselschild. Fridie Berben ontving uit handen van onze Koning de wisseltrofee van de jeu de boules. Daarna vroeg Nol v. Kemenade even het woord en deze had een nieuwe kruisboog gemaakt en schonk die aan Vera omdat zij de 2e plaats had veroverd en omdat ze trouw kwam schieten met haar vader en samen de boog moesten delen en dus voortaan met haar eigen boog kon gaan schieten. Geëmotioneerd nam Vera de prijs onder luid geklap in ontvangst en werd Nol uitbundig door iedereen bedankt voor deze geste.

Daarna werd het Koningsbier aangeboden door Wynand. Onder de naam Liempds Koningsbier met een afbeelding van Wynand en zijn kinderen alle drie in uniform met trom en vlag. Het bier is in Liempde gebrouwen en het liet zich heel goed smaken. Dank je wel Koning het was lekker. Om 18.45 werd er een warm buffet geopend en konden wij ons te goed doen aan het lekkere eten dat voor ons bereid was. De avond was mooi dankzij het lekkere weer en de ontspannen sfeer.

Bedankt organisatie, catering en iedereen die bijgedragen heeft om deze Koningsdag te doen welslagen, maar ook de stralende zon en de aangename avond zorgden voor een extra dimensie van deze dag.ZOEKEN

KALENDER

Juni 2018
Z M D W D V Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

WIE IS ONLINE?

We hebben 64 gasten en geen leden online

STATISTIEKEN

Artikelen bekeken hits
139362